RAVENTOS I BLANC TEXTURES DE PEDRA 2020 Raventos i Blanc
- BRUT
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- CUPAJ
- 12,5%
- SPANIA
CE SPUN EXPERȚII:
94 puncte Robert Parker
Vinul spumant Textures de Pedra poartă numele după podgoria sa de origine, Vinya Més Alta, situată în vârful Turó del Serral, cel mai înalt punct de pe proprietate, unde solurile sunt pietroase. Geologia acestor parcele înseamnă că rădăcinile viței de vie trebuie să ajungă în straturi mai adânci pentru a găsi apă (solul este mai proaspăt), iar astfel se produc struguri care favorizează crearea unor vinuri mai concentrate, cu mai multă structură. Un spumant blanc de noir, cu o identitate și personalitate unice. 50% Xarel-lo vermell, 25% Bastard Negre (Graciano) și 25% Sumoll cu prima fermentare în cuve inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu maturare minimă de 48 de luni cu drojdia. Nu se adăugă lichior de expediție iar data degorjării este indicată pe eticheta din spate. Note de degustare – un spumant energetic, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea îndelungată pe drojdii și influențele climatului mediteraneean cu note pietros-saline și un final evolutiv fructat mineral.

-
189164 -13%Prima comandă în valoare de 100 de lei vine cu o reducere de 20 de lei pentru fiecare "CLIENT NOU". Discountul se aplică automat, în coș. Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023.
-
Un proiect Profi în parteneriat cu Unvinpezi.ro
Aici poți găsi promoții la vinurile atent selecționate de experții noștri.
Poți selecta vinuri din cele peste 600 de etichete prezente pe site.
Descoperă colecția de vinuri
CE SPUN EXPERȚII:
94 puncte Robert Parker
Vinul spumant Textures de Pedra poartă numele după podgoria sa de origine, Vinya Més Alta, situată în vârful Turó del Serral, cel mai înalt punct de pe proprietate, unde solurile sunt pietroase. Geologia acestor parcele înseamnă că rădăcinile viței de vie trebuie să ajungă în straturi mai adânci pentru a găsi apă (solul este mai proaspăt), iar astfel se produc struguri care favorizează crearea unor vinuri mai concentrate, cu mai multă structură. Un spumant blanc de noir, cu o identitate și personalitate unice. 50% Xarel-lo vermell, 25% Bastard Negre (Graciano) și 25% Sumoll cu prima fermentare în cuve inox la o temperatură controlată, separând soiurile și tipurile de sol, urmată de asamblare și a doua fermentare în sticlă cu maturare minimă de 48 de luni cu drojdia. Nu se adăugă lichior de expediție iar data degorjării este indicată pe eticheta din spate. Note de degustare – un spumant energetic, cu un melanj perfect intre caracterul oferit de maturarea îndelungată pe drojdii și influențele climatului mediteraneean cu note pietros-saline și un final evolutiv fructat mineral.