NOVECENTO CHIANTI CLASSIO RISERVA DOCG 2017 Dievole
- SEC
- ROȘU
- LINIȘTIT
- 750ML
- CUPAJ
- 14%
- ITALIA
92 puncte Robert Parker
Novecento Chianti Classico Riserva a fost produs pentru a sarbatori 900 de ani de istorie in Dievole. Povestea a inceput in 1090, cand, conform contractului pastrat in Arhivele Statului din Siena, „doua capoane, 3 paini si 6 monede lucchesi facute din argint bun” au fost platite drept chirie anuala pentru o podgorie in „valea divina” cunoscuta sub numele Dievole.
Procesul de fermentare la temperaturi de 26-28 grade Celsiue in cuve de ciment dureaza 14-15 zile. Urmeaza 17 luni de invechire in baricuri de stejar frantuzesc si inca 6 luni in sticla. Vin de culoare rosu stralucitor. Buchetul intens cu note florale de violete si aroma de fructe rosii coapte. Aciditate buna cu o mineralitate excelenta, bine integrata si taninuri tinere dar elegante. O predominanta de fructe rosii si cirese completeaza gustul. Finalul este placut si persistent.
Este recomandat a se servi alaturi de branza, paste cu sosuri traditionale, carne la gratar, la o temperatura de 18 grade Celsius.

-
225196 -13%Prima comandă în valoare de 100 de lei vine cu o reducere de 20 de lei pentru fiecare "CLIENT NOU". Discountul se aplică automat, în coș. Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023.
-
Un proiect Profi în parteneriat cu Unvinpezi.ro
Aici poți găsi promoții la vinurile atent selecționate de experții noștri.
Poți selecta vinuri din cele peste 600 de etichete prezente pe site.
Descoperă colecția de vinuri
92 puncte Robert Parker
Novecento Chianti Classico Riserva a fost produs pentru a sarbatori 900 de ani de istorie in Dievole. Povestea a inceput in 1090, cand, conform contractului pastrat in Arhivele Statului din Siena, „doua capoane, 3 paini si 6 monede lucchesi facute din argint bun” au fost platite drept chirie anuala pentru o podgorie in „valea divina” cunoscuta sub numele Dievole.
Procesul de fermentare la temperaturi de 26-28 grade Celsiue in cuve de ciment dureaza 14-15 zile. Urmeaza 17 luni de invechire in baricuri de stejar frantuzesc si inca 6 luni in sticla. Vin de culoare rosu stralucitor. Buchetul intens cu note florale de violete si aroma de fructe rosii coapte. Aciditate buna cu o mineralitate excelenta, bine integrata si taninuri tinere dar elegante. O predominanta de fructe rosii si cirese completeaza gustul. Finalul este placut si persistent.
Este recomandat a se servi alaturi de branza, paste cu sosuri traditionale, carne la gratar, la o temperatura de 18 grade Celsius.