FIANO BENEVENTANO 2023 Lapilli
- SEC
- ALB
- LINIȘTIT
- 750ML
- 13,5%
- ITALIA
CE SPUN EXPERȚII:
93 puncte Luca Maroni
Lapilli Fiano Beneventano un vin alb elegant și complex, produs din struguri Fiano cultivați în Campania, o regiune cu un climat tipic mediteranean. Temperaturile ridicate de vară sunt mai suportabile sub influenta mării și de conformația orografică, favorizând cultivarea strugurilor care dezvoltă arome rafinate și intense. Strugurii sunt presați ușor, iar mustul fermentează timp de 8-12 zile la temperaturi controlate între 15 și 17°C în rezervoare de oțel. Vinul se pastreaza apoi la 18-20°C pana la imbuteliere, pastrandu-se prospetimea si complexitatea care caracterizeaza aceasta vita de vie autohtona. Are o culoare galben auriu strălucitor. La nas ofera un buchet complex, cu note picante care se imbina cu arome florale de tei, salcam si miere. Notele minerale amintesc de caise și de coaja portocală, urmate de un final lung de alune prăjite, tipic acestui soi de struguri. Ideal ca aperitiv dar si alaturi de fructe de mare, crustacee, preparate pe baza de carne alba, legume si branzeturi proaspete

-
6557 -13%Prima comandă în valoare de 100 de lei vine cu o reducere de 20 de lei pentru fiecare "CLIENT NOU". Discountul se aplică automat, în coș. Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023.
-
Un proiect Profi în parteneriat cu Unvinpezi.ro
Aici poți găsi promoții la vinurile atent selecționate de experții noștri.
Poți selecta vinuri din cele peste 600 de etichete prezente pe site.
Descoperă colecția de vinuri
CE SPUN EXPERȚII:
93 puncte Luca Maroni
Lapilli Fiano Beneventano un vin alb elegant și complex, produs din struguri Fiano cultivați în Campania, o regiune cu un climat tipic mediteranean. Temperaturile ridicate de vară sunt mai suportabile sub influenta mării și de conformația orografică, favorizând cultivarea strugurilor care dezvoltă arome rafinate și intense. Strugurii sunt presați ușor, iar mustul fermentează timp de 8-12 zile la temperaturi controlate între 15 și 17°C în rezervoare de oțel. Vinul se pastreaza apoi la 18-20°C pana la imbuteliere, pastrandu-se prospetimea si complexitatea care caracterizeaza aceasta vita de vie autohtona. Are o culoare galben auriu strălucitor. La nas ofera un buchet complex, cu note picante care se imbina cu arome florale de tei, salcam si miere. Notele minerale amintesc de caise și de coaja portocală, urmate de un final lung de alune prăjite, tipic acestui soi de struguri. Ideal ca aperitiv dar si alaturi de fructe de mare, crustacee, preparate pe baza de carne alba, legume si branzeturi proaspete