CRÂMPOŞIE SELECŢIONATĂ 2024 Crama Avincis
- SEC
- ALB
- LINIȘTIT
- 750ML
- CRAMPOSIE SELECTIONATA
- 13%
- ROMâNIA
CE SPUN EXPERȚII:






Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de... Deschide review
Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de "Selecționata", este un strugure prin care podgoria Dragasaniului se mândrește și care, ajunsă iată in mana enologilor de la Avincis, s-a ales cu câteva distincții, deloc de neglijat, dar si-a păstrat modestia, mentinandu-si clar scopul de a potoli setea și a descreți frunți. E un vin extrem de proaspăt, cu un start iute, citric, de un verde crud,ce își așterne aromele sprintene precum margelele pe un fir fin ierbos. Parca ușor nestatornica la acest moment, va fi o opțiune excelenta in vara ce vine.
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte... Deschide review
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte interesant pentru cea de la Stirbey. Dacă aceasta din urmă marșează pe impetuozitate și structură, prima oferă finețe, ba chiar delicatețe (în funcție de anul de recoltă) și o senzație generală de vin mai blând, mai abordabil. De când le știu le-am băut cu plăcere pe ambele, dar plăcerile sunt... diferite. Cea de față e mult mai pregătită să fie turnată imediat în pahar - chiar dacă măcar doi ani în sticlă o vor face să se exprime cu adevărat plenar. Olfactiv e destul de discretă, cu arome proaspete de pere pergamute, măr verde și caprifoi, plus ceva "verde" mai puțin definit pentru receptorii mei olfactivi, dar în orice caz plin de prospețime. Gustativ are finețe, aciditate peste medie, totuși foarte bine integrată într-un corp - surpriză! - aparent suplu. Dacă postgustul ar fi mai lung, acesta ar fi unul dintre cele mai bune vinuri albe românești (și în mod sigur stăm mai bine la vinuri albe decat la cele roșii!), însă mă întreb dacă nu cumva se afla încă sub șocul îmbutelierii și peste două-trei luni, când probabil vom avea 40 de grade la umbra, își va fi revenit perfect.
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In... Deschide review
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In comparatie cu vinurile din anii precedenti recenti, pierde din greutate si complexitate insa pluseaza la capitolul prospetime si usurinta de a fi savurat. Cel mai probabil timpul la sticla o va mai aseza, o va mai slefui, insa cu siguranta caracterul jovial si placut il va pastra, mai ales daca va fi racita corespunzator inainte de servire.
Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de... Deschide review
Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de "Selecționata", este un strugure prin care podgoria Dragasaniului se mândrește și care, ajunsă iată in mana enologilor de la Avincis, s-a ales cu câteva distincții, deloc de neglijat, dar si-a păstrat modestia, mentinandu-si clar scopul de a potoli setea și a descreți frunți. E un vin extrem de proaspăt, cu un start iute, citric, de un verde crud,ce își așterne aromele sprintene precum margelele pe un fir fin ierbos. Parca ușor nestatornica la acest moment, va fi o opțiune excelenta in vara ce vine.
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte... Deschide review
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte interesant pentru cea de la Stirbey. Dacă aceasta din urmă marșează pe impetuozitate și structură, prima oferă finețe, ba chiar delicatețe (în funcție de anul de recoltă) și o senzație generală de vin mai blând, mai abordabil. De când le știu le-am băut cu plăcere pe ambele, dar plăcerile sunt... diferite. Cea de față e mult mai pregătită să fie turnată imediat în pahar - chiar dacă măcar doi ani în sticlă o vor face să se exprime cu adevărat plenar. Olfactiv e destul de discretă, cu arome proaspete de pere pergamute, măr verde și caprifoi, plus ceva "verde" mai puțin definit pentru receptorii mei olfactivi, dar în orice caz plin de prospețime. Gustativ are finețe, aciditate peste medie, totuși foarte bine integrată într-un corp - surpriză! - aparent suplu. Dacă postgustul ar fi mai lung, acesta ar fi unul dintre cele mai bune vinuri albe românești (și în mod sigur stăm mai bine la vinuri albe decat la cele roșii!), însă mă întreb dacă nu cumva se afla încă sub șocul îmbutelierii și peste două-trei luni, când probabil vom avea 40 de grade la umbra, își va fi revenit perfect.
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In... Deschide review
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In comparatie cu vinurile din anii precedenti recenti, pierde din greutate si complexitate insa pluseaza la capitolul prospetime si usurinta de a fi savurat. Cel mai probabil timpul la sticla o va mai aseza, o va mai slefui, insa cu siguranta caracterul jovial si placut il va pastra, mai ales daca va fi racita corespunzator inainte de servire.
Vinul pe care vi-l recomandăm astăzi, Crâmpoşie Selecţionată 2024 de la Crama Avincis, este unul aparte şi surprinzător de interesant. Produs dintr-un soi local din Drăgăşani, vinul are un buchet proaspăt, în care florile de tei şi mărul verde îşi arată vigoarea. Gustul este persistent, cu note de citrice şi măr verde combinate cu o mineralitate persistentă. Este potrivit oricărei ocazii, răcit la 7 grade C, consumat ca atare sau alături de aperitive, preparate din peşte sau fructe de mare.

-
5951 -13%Prima comandă în valoare de 100 de lei vine cu o reducere de 20 de lei pentru fiecare "CLIENT NOU". Discountul se aplică automat, în coș. Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023.
-
Un proiect Profi în parteneriat cu Unvinpezi.ro
Aici poți găsi promoții la vinurile atent selecționate de experții noștri.
Poți selecta vinuri din cele peste 600 de etichete prezente pe site.
Descoperă colecția de vinuri
CE SPUN EXPERȚII:






Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de... Deschide review
Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de "Selecționata", este un strugure prin care podgoria Dragasaniului se mândrește și care, ajunsă iată in mana enologilor de la Avincis, s-a ales cu câteva distincții, deloc de neglijat, dar si-a păstrat modestia, mentinandu-si clar scopul de a potoli setea și a descreți frunți. E un vin extrem de proaspăt, cu un start iute, citric, de un verde crud,ce își așterne aromele sprintene precum margelele pe un fir fin ierbos. Parca ușor nestatornica la acest moment, va fi o opțiune excelenta in vara ce vine.
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte... Deschide review
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte interesant pentru cea de la Stirbey. Dacă aceasta din urmă marșează pe impetuozitate și structură, prima oferă finețe, ba chiar delicatețe (în funcție de anul de recoltă) și o senzație generală de vin mai blând, mai abordabil. De când le știu le-am băut cu plăcere pe ambele, dar plăcerile sunt... diferite. Cea de față e mult mai pregătită să fie turnată imediat în pahar - chiar dacă măcar doi ani în sticlă o vor face să se exprime cu adevărat plenar. Olfactiv e destul de discretă, cu arome proaspete de pere pergamute, măr verde și caprifoi, plus ceva "verde" mai puțin definit pentru receptorii mei olfactivi, dar în orice caz plin de prospețime. Gustativ are finețe, aciditate peste medie, totuși foarte bine integrată într-un corp - surpriză! - aparent suplu. Dacă postgustul ar fi mai lung, acesta ar fi unul dintre cele mai bune vinuri albe românești (și în mod sigur stăm mai bine la vinuri albe decat la cele roșii!), însă mă întreb dacă nu cumva se afla încă sub șocul îmbutelierii și peste două-trei luni, când probabil vom avea 40 de grade la umbra, își va fi revenit perfect.
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In... Deschide review
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In comparatie cu vinurile din anii precedenti recenti, pierde din greutate si complexitate insa pluseaza la capitolul prospetime si usurinta de a fi savurat. Cel mai probabil timpul la sticla o va mai aseza, o va mai slefui, insa cu siguranta caracterul jovial si placut il va pastra, mai ales daca va fi racita corespunzator inainte de servire.
Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de... Deschide review
Cramposia, soi cu o istorie veche, trecută prin anii '60 printr-un proces de ameliorare și imbunatatire, in urma căruia s-a ales și cu apelativul de "Selecționata", este un strugure prin care podgoria Dragasaniului se mândrește și care, ajunsă iată in mana enologilor de la Avincis, s-a ales cu câteva distincții, deloc de neglijat, dar si-a păstrat modestia, mentinandu-si clar scopul de a potoli setea și a descreți frunți. E un vin extrem de proaspăt, cu un start iute, citric, de un verde crud,ce își așterne aromele sprintene precum margelele pe un fir fin ierbos. Parca ușor nestatornica la acest moment, va fi o opțiune excelenta in vara ce vine.
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte... Deschide review
Crâmpoșia Selecționată a celor de la Avincis mi s-a părut dintotdeauna (mă rog, de vreo zece ani încoace) un contrapunct foarte interesant pentru cea de la Stirbey. Dacă aceasta din urmă marșează pe impetuozitate și structură, prima oferă finețe, ba chiar delicatețe (în funcție de anul de recoltă) și o senzație generală de vin mai blând, mai abordabil. De când le știu le-am băut cu plăcere pe ambele, dar plăcerile sunt... diferite. Cea de față e mult mai pregătită să fie turnată imediat în pahar - chiar dacă măcar doi ani în sticlă o vor face să se exprime cu adevărat plenar. Olfactiv e destul de discretă, cu arome proaspete de pere pergamute, măr verde și caprifoi, plus ceva "verde" mai puțin definit pentru receptorii mei olfactivi, dar în orice caz plin de prospețime. Gustativ are finețe, aciditate peste medie, totuși foarte bine integrată într-un corp - surpriză! - aparent suplu. Dacă postgustul ar fi mai lung, acesta ar fi unul dintre cele mai bune vinuri albe românești (și în mod sigur stăm mai bine la vinuri albe decat la cele roșii!), însă mă întreb dacă nu cumva se afla încă sub șocul îmbutelierii și peste două-trei luni, când probabil vom avea 40 de grade la umbra, își va fi revenit perfect.
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In... Deschide review
Primul vin incercat de mine din recolta 2023, Cramposia de la Avincis vine cu arome intense de citrice amarui, de fan si de flori de primavara. In comparatie cu vinurile din anii precedenti recenti, pierde din greutate si complexitate insa pluseaza la capitolul prospetime si usurinta de a fi savurat. Cel mai probabil timpul la sticla o va mai aseza, o va mai slefui, insa cu siguranta caracterul jovial si placut il va pastra, mai ales daca va fi racita corespunzator inainte de servire.
Vinul pe care vi-l recomandăm astăzi, Crâmpoşie Selecţionată 2024 de la Crama Avincis, este unul aparte şi surprinzător de interesant. Produs dintr-un soi local din Drăgăşani, vinul are un buchet proaspăt, în care florile de tei şi mărul verde îşi arată vigoarea. Gustul este persistent, cu note de citrice şi măr verde combinate cu o mineralitate persistentă. Este potrivit oricărei ocazii, răcit la 7 grade C, consumat ca atare sau alături de aperitive, preparate din peşte sau fructe de mare.
Cele mai
cumparate
vinuri

DEALU’ NEGRU BY JELNA SAUVIGNON BLANC 2024 Crama Jelna

TIMO VERMENTINO 2024 San Marzano

NUIT BLANCHE EN PROVENCE 2024 Famille Negrel

MASSO ANTICO PRIMITIVO APPASSITE 2024 Masso Antico

FONTE VINHO VERDE 2024 Aveleda

CUVEE ALEXANDRA 2024 Crama Ferdi

SPUMANT METODA TRADITIONALA 2022 Familia Darabont

MASIA CAVA GRAND CUVEE BRUT Barcelona Brands

PECORINO TERRE D'ABRUZZO 2024 Cantina Tombacco

JELNA AMPRENTA TRANSILVANIEI MO / FR 2024 Crama Jelna

VILLA VINEA CUVEE CELEST SPUMANT BRUT 2019 Villa Vinea
