RUBERPAN VALPOLICELLA SUPERIORE 2022 Pieropan
- SEC
- ROȘU
- LINIȘTIT
- 750ML
- CUPAJ
- 14%
- ITALIA
CE SPUN EXPERȚII:
94 puncte James Suckling
Crama Pieropan, fondată în 1880 de Leonildo Pieropan, este una dintre cele mai respectate nume din lumea vinului italian. Astăzi, a patra generație a familiei continuă tradiția în două regiuni emblematice: Soave și Valpolicella, folosind tehnologii moderne și respectând terroir-ul local. Ruberpan 2022 este un vin roșu sec, elegant, produs din soiurile Corvina Veronese (60%), Corvinone (30%), Rondinella (5%) și Croatina Veronese (5%), cultivate pe versanții însoriți ai Monte Garzon. De culoare roșu-rubiniu intens, dezvăluie note olfactive de cireșe coapte, fructe de pădure și gem de fructe roșii, completate de nuanțe condimentate, ciocolată amară și o notă balsamică distinctă. Pe palat, vinul este proaspăt, fructat, cu taninuri bine integrate și o textură catifelată. Se servește ideal la 14-16 °C, după o ușoară aerare și se potrivește de minune cu carne roșie, paste cu sosuri bogate sau lasagna.
-
135115 -15%Prima comandă în valoare de 100 de lei vine cu o reducere de 20 de lei pentru fiecare "CLIENT NOU". Discountul se aplică automat, în coș. Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023.
-
Un proiect Profi în parteneriat cu Unvinpezi.ro
Aici poți găsi promoții la vinurile atent selecționate de experții noștri.
Poți selecta vinuri din cele peste 600 de etichete prezente pe site.
Descoperă colecția de vinuri
CE SPUN EXPERȚII:
94 puncte James Suckling
Crama Pieropan, fondată în 1880 de Leonildo Pieropan, este una dintre cele mai respectate nume din lumea vinului italian. Astăzi, a patra generație a familiei continuă tradiția în două regiuni emblematice: Soave și Valpolicella, folosind tehnologii moderne și respectând terroir-ul local. Ruberpan 2022 este un vin roșu sec, elegant, produs din soiurile Corvina Veronese (60%), Corvinone (30%), Rondinella (5%) și Croatina Veronese (5%), cultivate pe versanții însoriți ai Monte Garzon. De culoare roșu-rubiniu intens, dezvăluie note olfactive de cireșe coapte, fructe de pădure și gem de fructe roșii, completate de nuanțe condimentate, ciocolată amară și o notă balsamică distinctă. Pe palat, vinul este proaspăt, fructat, cu taninuri bine integrate și o textură catifelată. Se servește ideal la 14-16 °C, după o ușoară aerare și se potrivește de minune cu carne roșie, paste cu sosuri bogate sau lasagna.